Ontwerpt Installeert Onderhoudt
ALLE technieken in uw gebouw

Ventilatie

Author
Ostijn bvba

Ventilatie

Ventilatie is onmisbaar voor een gezond leefklimaat in uw woning. Een ventilatiesysteem zorgt voor de aanvoer van gezonde lucht en de afvoer van vervuilde lucht. U verkleint ook de kans op onaangename geurtjes en allergieën. Bovendien is ventilatie noodzakelijk in goed geïsoleerde woningen om vochtproblemen en schimmelvorming te vermijden. De installatie van een ventilatiesysteem is dan ook verplicht bij nieuwbouwwoningen. Spendeer ook bij een renovatie voldoende aandacht aan het ventileren van de woning. Wie isoleert, moet ventileren.

Contacteer ons

Ventilatiesystemen

De 2 voornaamste ventilatiesystemen die tegenwoordig geplaatst worden, zijn systeem C en D. Allebei hebben ze hun voor- en nadelen.

Een systeem C voert verse lucht aan via ventilatieroosters en zuigt vervuilde lucht mechanisch af door een ventilator. De ventilatieroosters worden meestal gemonteerd op de ramen van de woning. Dit systeem vergt het minste onderhoud, is het goedkoopst, maar verbruikt het meeste energie. Dit systeem leent zich perfect voor renovatie. Er moeten immers enkel afvoerkanalen worden geïnstalleerd.

Bij systeem D gebeurt zowel de aanvoer als afvoer van de lucht mechanisch. De toevoer van de verse lucht gebeurt via regelbare toevoermonden esthetisch geïntegreerd in de woning. Een filter in de ventilator zuivert de buitenlucht van pollen en bacteriën. Een goed onderhoud van deze filter is dus van belang en kan door de gebruiker zelf worden uitgevoerd. Het grootste voordeel van systeem D is het hergebruiken van de warmte uit de afgevoerde lucht door warmterecuperatie. Hierdoor kan de energiefactuur met 30% worden verlaagd. Systeem D vraagt wel meer onderhoud en is iets duurder in aankoop. oor de warmterecuperatie bij dit systeem kan de energiefactuur met 30% verlaagd worden.

Wij helpen u graag verder bij de keuze van uw ventilatie. Vraag hier uw offerte op maat van uw woning.