Ontwerpt Installeert Onderhoudt
ALLE technieken in uw gebouw
Author
Ostijn bvba

Soorten Verwarming

Voor de meeste mensen is het verwarmingsverhaal 2-ledig. Enerzijds is er de zorg van de eigenlijke verwarming van de woning, het kantoor of de werkplaats en anderzijds het sanitair comfort gewenst van de gebruikers.

Contacteer ons

Het verwarmen van een ruimte kan gebeuren door water aan de hand van:

  • Vloerverwarming
  • Wandverwarming
  • Radiatoren
  • Convectoren

Een warmtepomp haalt het beste rendement bij lage afgiftetemperaturen. Om deze reden is het gebruik van wand-en vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp een logische en vaak toegepaste keuze. Het gebruik van radiatoren en convectoren in combinatie met een warmtepomp is mogelijk, maar is minder vanzelfsprekend.

De steeds beter geïsoleerde huizen en het toenemend belang van de badkamer in de leefomgeving van de klant maakt dat het energieverbruik van het sanitair warm water toeneemt t.o.v. dit van verwarming. Tegen de huidige energieprijzen moet de warmtepomp de duimen leggen voor de condensatieketel op gas of mazout op het vlak van het verbruik voor de sanitair warm water productie.

De oplossing voor beide werelden is het hybride systeem. Dit systeem bestaat uit verschillende warmtebronnen, bvb. een warmtepomp en een ketel. Afhankelijk van de vraag, de energieprijs en het rendement wordt steeds voor de beste warmtebron gekozen.