Ontwerpt Installeert Onderhoudt
ALLE technieken in uw gebouw
Author
Ostijn bvba

Zonneboilers

Met een zonneboiler kunt u op een eenvoudige manier warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonlicht. Warm water voor huishoudelijk gebruik is namelijk een zeer grootte energiekost. De hoeveelheid warm water dat dagelijks verbruikt wordt per persoon bedraagt maar liefst 60 liter. Dit verbruik neemt jaarlijks toe door het toenemende gevraagde sanitaire comfort. Badkamers worden steeds meer uitgerust met regendouches, zijsproeiers, watervallen… die steeds meer warm water verbruiken. Wist u dat een zonneboiler u tot 60% kan besparen op de warm water energiefactuur?

Bovendien kunnen er nog steeds premies voor zonneboilers verkregen worden. Vraag vandaag nog uw premie aan op www.premiezoeker.be.

Werking zonneboiler

Drukhoudend systeem met glycol

Dit systeem is het meest flexibele daar het compatibel is met vele soorten zonneboilers. Om te vermijden dat de vloeistof tijdens de winterperiode bevriest, maakt men gebruik van een glycol-mengsel. Dit is eveneens het grootste nadeel van dit systeem. Het glycolmengsel moet immers elke 4 jaar worden vervangen om het rendement van de installatie te garanderen. Dit systeem is onderhoudsintensief.

Drukhoudend systeem met thermische vorstbeveiliging

Het tegengaan van de bevriezing in dit systeem gebeurt door een pomp en een slimme zonneboilerregeling. Dit drukhoudende systeem werk dus uitsluitend op water en is bijgevolg quasi onderhoudsvrij. Verder biedt dit systeem geen andere beperkingen. We opteren hier steeds vaker voor.

Leegloopsysteem

Dit systeem werkt eveneens op water. Echter is hier geen sprake van een drukhoudend systeem. Om bevriezing tegen te gaan, loopt het water af naar een buffervat. Dit vereist dat de boiler of het buffervat zich lager bevindt dan de zonnecollectoren. Dit systeem is dus niet in alle gevallen toepasbaar